Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüz, Rektörlük Öğrenci Buluşması Etkinliğini Gerçekleştirdi!

Rektörlüğümüz ve Engelsiz Öğrenci Koordinatörlüğümüz tarafından “Engelsiz Üniversite: Öğrenci Buluşması” etkinliği düzenlendi.

El-Battani Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleşen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Demir, Genel Sekreter Yardımcımız Kemal Kırcalı, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanımız Abdulhalim Dündar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okumasıyla başlayan program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Gökhan Yalçın’ın hazırladığı Harran Oda Müzik Topluluğu öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

Müzik dinletisinin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Demir açış konuşması gerçekleştirdi. Mekânda erişilebilirlik çalışmalarından sonra eğitimde erişilebilirlik çalışmaları için içerik oluşturmaya başladıklarını ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Demir, pilot bir uygulama olarak İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinin lisansüstü programlarında erişilebilir program hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Düzenlenen bu etkinlikle de özel gereksinimli öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel yaşama tam katılımlarının toplumda yaşayan herkes için sağlayacağı yararlara dikkat çekmeyi istediklerini ifade etti.

Açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Engelsiz Üniversite Koordinatörümüz Öğr. Gör. Reyhan Basık ‘Engelsiz Üniversite Serüveni’ sunumunu yaparak Harran Üniversitesi’nde öğrenim gören özel gereksinimli öğrenciler için yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler Talep ve İhtiyaçlarını İlk Ağızdan Dile Getirme Fırsatı Buldular

Daha sonra Harran Üniversitesi’nde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerin hazırladığı panele yer verildi. Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisliği öğrencimiz Merve Yücel’in yaptığı panelde, özel gereksinimli öğrencilerimizden Hatice Akdemir, Nusret Yeşilçayır, Ayşe Çiftçi, Hüseyin Cahit Uyanıkoğlu ve Mehmet Yıldız birer sunum gerçekleştirdiler. Özel gereksinimli arkadaşları adına talep ve ihtiyaçlarını belirten öğrenciler, tamamlanan erişilebilirlik çalışmaları için üniversite yönetimine, eğitim-öğretim süreçlerinde destek sağlayan tüm arkadaşlarına ve hocalarına teşekkür ettiler.

İşaret dili tercümanının yer aldığı program sonunda El-Battani Kütüphanesinde 2019 yılında kurulmuş olan “Erişilebilir Kaynak Ofisi, diğer bir adıyla Braille Salonunun tanıtımına geçildi. Görme yetersizliği olan bireyler için ileri düzey teknik donanıma sahip bu ofisin tanıtımını, kütüphanede görevli Hanım Ulaş Gümüşlü gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Demir ve protokol üyeleri tarafından panelist öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından program, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile son buldu.

Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü