10 -16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası ve Siverek Meslek Yüksekokulu Özel Eğitim dersleri kapsamında, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, özel gereksinimli bireylere ilişkin akademide ve sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan öğretim elemanları ile web semineri gerçekleştirdi. Çok sayıda öğrenci, akademik personel ve üniversite dışından katılımcıların olduğu seminerlerin moderatörlüğünü Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Reyhan BASIK gerçekleştirdi.

08.05.2020 tarihinde “Çocukla Çalışmak & Sıra Dışı Düşünce ve İnovasyon” konulu web seminerini Kafkas Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Şahin BÜLBÜL;
15 Mayıs 2020 tarihinde "Engelli Bireylerin Bağımsız Yaşam Hakkı & Hak Temelli Yaklaşım" konulu web seminerini TED Üniversitesinden Klinik Psikolog Dr. Beyza Ünal;
21 Mayıs 2020 tarihinde "Engelsiz Üniversiteler Süreci" konulu web seminerini ise, Türkiye’de Engelsiz Üniversite sürecini ilk olarak ODTÜ'de başlatan Öğr. Gör. Claire SUSANNA ÖZEL gerçekleştirmiştir.