HARRAN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER HAFTASINA DİKKAT ÇEKEREK MEVCUT HİZMETLERİNİ KAMUOYUNA SUNDU…
Harran Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrencilerin eşit hak ve imkânlara erişebilmesini sağlayarak, gelişimlerini destekleyici bir ortam oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda tamamlanan çalışmalarımız;
Mekânda erişilebilirliğin sağlanabilmesi amacıyla ortak kullanım alanlarında (Kütüphane, Yemekhane, Konferans Salonları, Kapalı Spor Salonu vb.) 9, akademik hizmetin sunulduğu derslik binalarında 7 “Erişilebilirlik Belgesi” ve 16 birimde YÖK Turuncu Bayrak Ödülüne sahiptir.
Sosyal-Kültürel alanda yürüttüğü çalışmalar sonucunda YÖK Mavi Bayrak Ödülüne sahiptir.
Eğitimde erişilebilirliğin sağlanması amacıyla lisans üstü programlarda yürüttüğü çalışmalar sonucunda 4 akademik birimde “Engelsiz Program Nişanı” na sahiptir.
Erişilebilir eğitim ve erişilebilir teknik donanım sağlamak amacıyla Osmanbey Yerleşkesinde bulunan El-Battani Kütüphanesinde, görme engeli olan ve az gören öğrenciler için tam donanımlı sesli/altınokta kabartmalı ve büyütmeli çalışma istasyonun bulunduğu “Erişilebilir Kaynak Ofisi” kurmuştur.
Genel uygulamaların dışında akademik birimlerimizde yetersizlik türüne uygun düzenlemelere de yer verilmektedir. Yetenekle öğrenci alan bölümler engelli öğrenci başvurusu olduğu durumlarda farklılaştırma ve uyarlama yapmakta, hak kayıpları önlenebilmektedir. Yaz stajı, öğrentmenlik uygulaması ve uygulamalı derslerde, sınav uygulamalarında öğrencinin yetersizlik türü dikkate alınarak; ulaşılabilirliğe uygun staj yeri belirleme, rehberli uygulama yapma, partner desteği ve süre uzatımı vb. düzenlemeler de yapılmaktadır.
İlgili konularda daha fazla bilgi almak isteyen öğrencilerimiz Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren “Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü” web sayfasından ulaşabilirler.